Sarbu farm

Cozonac

Un cozonac care impresionează prin culoare, gust și textură – secretul stă în ouăle de calitate, proaspete și bogate, Pana Aurie și Picu Ricu! 🥚🐓

2 porții

Video

Ingrediente

100 ml lapte călduț

100 g făină

1 lingură zahăr

7 g drojdie uscată

maiaua crescută

500 g făină albă

200 ml lapte călduț

100 g zahăr

4 gălbenușuri de ou Pana Aurie sau Picu Ricu

Coaja rasă de portocală

Mod de preparare:

1.

Maiaua: Se amestecă laptele, zahărul, făina și drojdia. Se lasă 30 minute la crescut.

2.

Aluatul: Se combină maiaua, laptele călduț, zahărul, coaja de portocală, vanilia și – cel mai important – gălbenușurile de ou ,,Pana Aurie”. Acestea transformă aluatul într-o compoziție fină, mătăsoasă și cu o culoare irezistibilă.