Sarbu farm

Tartar cu Ou Pana Aurie – Deliciu Fin și Elegant ✨

Un preparat rafinat, cu arome echilibrate, în care gălbenușul Pana Aurie adaugă un plus de savoare și cremozitate! ✨🥚

15

2 porții

Video

Ingrediente

- 250 g carne de vită (tăiată mărunt sau tocată fin)

- 2 gălbenușuri de ou Pana Aurie

- ½ linguriță boia dulce

- Sare și piper după gust

- 2 fire de ceapă verde (tăiate mărunt)

- Fulgi de sare maldon (sau sare fină)

- Piper roșu zdrobit (opțional, pentru un aspect sofisticat)

Mod de preparare:

1.

Formarea tartarului: Împarte carnea de vită în două părți egale și modelează-le în cercuri uniforme, folosind o formă rotundă sau un inel metalic pentru un aspect estetic.

2.

Asezonare: Presară sare, piper și boia dulce peste tartar pentru a-i accentua gustul.

3.

Adăugarea cepei verzi: Presară ceapa verde tocată fin deasupra fiecărui tartar, pentru un plus de prospețime și aromă.

4.

Gălbenușul – ingredientul principal: Separă cu grijă gălbenușurile de albuș și așază câte unul în centrul fiecărui tartar. Această textură cremoasă va completa perfect preparatul.💛

5.

Ultimele retușuri: Presară deasupra puțină sare Maldon, piper negru proaspăt măcinat și, opțional, piper roșu zdrobit pentru un efect vizual plăcut.

6.

Servire: Așază tartarurile pe un platou din lemn sau o farfurie elegantă și servește alături de un pahar de vin roșu.

7.

Tartar cu ouă Pana Aurie